Çin Vizesi İşlemleri

Çin Halk Cumhuriyeti Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir. Yeşil ve kırmızı pasaporta vize gerekmemektedir. Çin vizesi ile Çin'e yapılan girişlerde en fazla 30 gün kalınabilir. Bu süre dolduğunda Çin'den çıkmak gerekmektedir.


Çin "F" tipi vize hakkında

Davet üzerine Çin'e iş ziyaretleri, araştırma, semine ticari işler, bilimsel ve kültürel iletişimde bulunmak olduğu kadar kısa süreli eğitim, staj vb. amaçlı altı ayı geçmeyen durumlarda verilir. İlk defa Çin vizesi başvurusundan bulunan şahıslar, genellikle tek girişli veya çift girişli vize başvurusunda bulunabilirler.



Çin Vizesi Hakkında Önemli Not

Tek ve Çift girişli vizelerin geçerlilik süresi 3 aydır. 3 ay içinde yapılan girişi takip eden 30 gün Çin'de kalınabilir. 6 Aylık ve 1 Yıllık vizeler çok girişli olup, herhangi bir giriş sayısı sınırlandırması yoktur. Fakat bu vizeler de Tek ve Çift girişli vizeler gibi bir girişte en fazla 30 gün kalma imkanı verir.

İstenen Belgeler

Şirket sahiplerinin hazırlaması gereken evraklar:

En az 6 ay geçerli pasaport aslı (Varsa vizeli eski pasaportlar)

2 adet vesikalık fotoğraf

Pasaportun işlem görmüş sayfalarının fotokopisi.

Devamı...

Şirket sahipleri için olan belgelere ek olarak:

Maaş Bordrosu onaylı aslı veya onaylı fotokopisi (En az 3 aylık)

SSK işe giriş bildirgesi

Devamı...

Dolor hendrerit duis autem veeum iriure .

Eros et accumsan et iusto molestie consequat, vel nulla facilisis at vero.

Read more

Accusam et justo duo at vero eos et.

Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus. Dolores et ea rebum.

Read more

Konsolosluk Bilgileri

Ankara: Gölgeli Sok. No: 34 G.O.P.,
Telefon: 436 06 28
Faks: 446 07 48 - 446 42 48
chinaemb_tr@mfa.gov.cn

İstanbul Memduhpaşa Yalısı, Mısırlı Caddesi, 6/8 Kireçburnu Mah., Sarıyer, İstanbul
Telefon: (212) 299 26 34, 299 21 87-88
Faks: (212) 299 28 55